Kajenský pepř je základní produkt z chilli papriček, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Je vyroben z pálivých paprik, jemně namletých na prášek, vhodný na dochucení mnoha pokrmů. Přidáním kávové lžičky kajenského pepře do sklenice ochucené tekutiny, doslazené javorovým sirupem, vyrobíte nápoj, který podpoří vaše zdraví.
Chilli omáčky jsou oblíbené pro svoji rychlost a jednoduchost zpracování. Ať už kombinace tropického ovoce, hořčičného základu, rýžového octu, česneku, sušených švestek, whiskey, rajčat, kiwi či zázvoru s pálivými papričkami, oživuje jídelníček o svěží chutě. A k tomu i příznivě působí na zažívací ústrojí.
Chutney a džemy s chilli jsou vyhledávány milovníky pálivých sladko-kyselých pokrmů. Jahody, vanilka a špetka chilli vytvoří neopakovatelnou chuť, kterou oceníte jak na palačinkách, tak na zmrzlině. Zkombinovat se mohou i meruňky, levandule a chilli a mnoho dalšího ovoce. K paštice a sýrům je oblíbené cibulové chutney – s hruškami a hřebíčkem, doplněné chilli. To se přidává i do okurkové pasty, která je nepostradatelná při přípravě hotdogu.
Nakládané chilli papričky jsou zavařovány do sklenic podle tvaru. Menší plody bývají naloženy vcelku, větší nakrájeny na menší kousky. Nálev bývá standardní, u všech odrůd stejný. Slano-sladko – kyselý, s troškou koření, bez konzervantů. Využít nakládané chilli papričky můžete buď při přípravě pokrmů, jako součást salátů, rýže či těstovin. Či jako přílohu k masitým pokrmům a sýrům.
Delikatesy s chilli jsou určeny pro všechny, kteří vyhledávají velmi pálivou chuť pochutin. Arašídy s chilli, s přídavkem limetky uspokojí i ty nejnáročnější. Bílá belgická čokoláda s papričkami Habanero, či belgická hořká čokoláda s papričkami Naga patří, podle jejich výrobce, mezi pochoutky vysoce návykové. Med s chilli obsahuje tři druhy nejpálivějších paprik a je označen jako superpotravina.